سیستم erp و بازار آن در سالهای اخیر با توجه به رشد چشمگیر فناوری در سازمانها سهم زیادی در دیجیتالی کردن کسب و کارهای مختلف داشته است. طبق پیشبینیها انتظار میرود که بازار جهانی این سیستم نرم افزاری سالانه 13.6 درصد رشد کند و حجم آن تا سال 2025 به رقم خیرهکننده 40.5 میلیارد دلار برسد. اما آیا میدانید که علت چنین استقبال جهانی از سیستم مذکور چیست؟ این بسته نرمافزاری چه تحولاتی در سبک مدیریت و کسب و کار سازمانها ایجاد کرده است؟ و برای تحقق چه اهدافی باید به سراغ این سیستم برویم؟ چنانچه میخواهید همه اطلاعات ریز و درشت را درباره سیستمهای erp و پاسخ به سوال نرم افزار erp چیست؟ را بدانید، ادامه مطلب را از دست ندهید. این مطلب را به یکی از بهترین ابداعات در حوزه مدیریت منابع سازمان اختصاص دادهایم. مطمئن هستیم که دانستن جزئیاتی کاربردی و روندهای فناورانه جدید درباره این سیستم میتواند دیدگاهتان را نسبت به مدیریت کارآمد سازمان متحول کند؛ پس با ما همراه باشید تا:
سیستم erp یا آنطورکه به فارسی میشناسیمش؛ سیستم برنامهریزی منابع سازمان (ERP: Enterprise Resource Planning) را میتوانیم بستهای نرمافزاری بدانیم که سازمانها بهمنظور ارتقای کارایی عملیاتی منابع کسب و کارشان به کار میبرند. سیستمهای erp ترکیبیاند از ماژولهای نرمافزاری مختلف که به صاحبان کسب و کارها کمک میکند تا با سرعت بیشتری اهداف سازمانشان را محقق کنند؛ اما چگونه؟ از طریق امکاناتی نظیر حسابداری، کنترل موجودی، مدیریت سرمایه انسانی، مدیریت ارتباط با مشتری و ردیابی کردن سفارشها. بنابراین، یکی از اهداف اصلی راهاندازی سیستم erp دستیابی به اطلاعات آنی جهت تدوین راهبردهای کسب و کار در حوزههای مختلف است. در نتیجه، ویژگیهای زیر را میتوانیم برای این سیستم قائل شویم:
با توجه به اینکه استقرار نرمافزار ERP برای سازمان با توجه به الزامات کسب و کار آن صورت میگیرد، لذا این سیستم برای پیگیری کردن کل فرآیندهای داخلی سازمان و تعامل با مشتریان بسیار کاربردی خواهد بود. این راهکارهای به هم متصل را بر این اساس طراحی کردهاند که: «تداوم رشد سازمان به توانایی آن برای سادهسازی فرآیندهای مختلف و حرکتی چابکتر رو به جلو بستگی دارد». بنابراین اصلیترین اهداف سیستمهای erp عبارتند از:
بهکارگیری اصولی سیستم erp چه مزایایی را برای کسب و کارها در بر دارد؟
استقرار سیستم برنامهریزی منابع سازمانی سرمایهگذاری بزرگی است که در صورت مدیریت صحیح، مزایای زیادی را برای کسب و کارتان به همراه خواهد داشت. در ادامه به مهمترین مزایای استفاده از این سیستم در سازمان اشاره میکنیم.
سیستم erp دیدی کلی و متمرکز را به تمامی فرآیندهای کسب و کارتان فراهم میکند؛ لذا مزیت اصلی آن را میتوانیم در دو کلمه خلاصه کنیم: شفافیت و کنترل.
بینش صحیح مدیران سازمان نسبت به فرآیندها و کنترل کردن بههنگام آنها حاصل گزارشها و تحلیلهای عمیقی هستند که این سیستم آن را تأمین میکند. ابزارهای مبتنی بر هوش مصنوعی و یادگیری ماشین میتوانند دادههای عملیات بخشهای مختلف سازمانتان را گردآوری و تحلیل کنند. در نتیجه، با این روش، بینش روشنی در خصوص نقاط قوت، ضعف و کارایی کلی عملیات مختلف کسب و کار فراهم میشود.
ارائه دادن خدماتی باکیفیت به مشتریان از اصول توسعه کسب و کارتان است و سیستم erp نقش مهمی را در ارتباط با کمک کردن به انجام مطلوب این کار بر عهده دارد. در اینجا نیز اهمیت دسترسی به دادهها مطرح است. این دادهها را بهمنظور ارتقای کار بخشهای خدمات مشتریان و پشتیبانی، در محورهای زیر تحلیل میکنند:
این مزیت سیستمهای erp مدیریت تقاضای خدمات را آسانتر میکند؛ زیرا مدیران مربوطه میتوانند همواره نظارتی جامعتر بر تیمهای کاریشان داشته باشند. آنها میتوانند منابع سرمایه انسانی را بهطور بهینه تخصیص دهند تا مطمئن شوند که همه مشتریان خدمات مورد نیازشان را به بهترین وجه دریافت میکنند.
با انتخاب کردن راهکارهای مناسب سیستم erp، کنترل بیشتری بر موجودی سازمانتان خواهید داشت؛ هم از نظر اطلاعات و هم از نظر لجستیک. برای این منظور، مشاهده و کنترل کردن دادهها در رأس کار قرار دارد. هر چه دادههای موجودی کسب و کارتان در دسترستر باشند، تصمیمگیری صحیح درباره سفارشهای مجدد، مبالغ خرید و زمانبندی سفارشها آسانتر خواهد بود. در چنین شرایطی بهتر میتوانید فضای انبار و موجودی مواد را مدیریت کنید تا هم سفارشهای خرید و هم فرآیند تکمیل شدن کالاهای در دست ساخت را با استانداردهای بهتری انجام دهید. به همین ترتیب، بهکارگیری سیستمهای erp کارآمدی نظیر تیمیار نظارتی کامل بر کارکنان انبار را امکانپذیر میکند. در نتیجه، خاطرجمع میشوید که همواره سرمایه انسانی را برای انجام دادن مؤثر این وظایف در اختیار دارید.
مثبت نگه داشتن جریان وجوه نقدی در کسب و کارتان یکی از اصول رشد مستمر آن به حساب میآید. سیستم erp قوی و روزآمد برای نگه داشتن جریان نقدی در مسیر درست، ضروری است. این سیستم کمکتان میکند تا موارد زیر را در این خصوص شناسایی کنید:
به کمک چنین دادههایی در سیستم erp، جمعبندی واضحتری نسبت به قدرت خرید واقعیتان پیدا میکنید که میتواند از خریدها و سرمایهگذاریهای غیرمنطقی جلوگیری کند.
سیستمهای برنامهریزی منابع سازمانی امروزی به تیمهای سازمان کمک میکنند تا رویکردی جامعتر و راهبردیتر نسبت به فرآیندهای مالی و حسابداری داشته باشند. مزایای سیستمهای erp در زمینه مالی را میتوانیم توانایی تصمیمگیری بهتر برای خرید، حذف کردن هزینههای غیرضروری و یافتن گزینههای بهینهای جهت تأمین مالی کسب و کار بدانیم. همچنین، سیستم erp فرآیندهای حسابداری را غالباً تا حد اتوماسیون بهینه میکند. به اعتبار منابع مختلف دانشی، اکثر تیمهای بخش مالی سازمانها بر این باور هستند که کارکرد قوی در زمینه حسابداری از جمله مهمترین مزایای سیستم برنامهریزی منابع سازمانی برای کسب و کارها است.
با توجه به اینکه سیستم erp بهعنوان تنها منبع دانشی سازمانتان است، امنیت آن در درجه اول اهمیت قرار دارد. این مسئله بهویژه برای سیستمهای برنامهریزی منابع سازمانی مبتنی بر فضای ابری بسیار مهم است. موضوعی که در نرم افزار erp تیمیار با توجه به گذراندن همه تستهای امنیتی با ضریب اطمینان بالایی کاملا رعایت شده است. از طرفی، ساز و کار تمامی راهکارها یا ماژولهای ERP منطبق بر ضوابط مورد عمل سازمان طراحی شدهاند.
چگونه مطمئن شویم که کسب و کارمان به خرید و راهاندازی راهکارهای یا ماژولهایی از سیستم erp نیاز دارد؟
چنانچه مطمئن نیستید که آیا کسب و کارتان به سیستم erp نیاز دارد یا خیر، نشانههای زیر را بررسی کنید تا مطمئن شوید که آیا زمان سرمایهگذاری در این خصوص فرا رسیده است یا خیر:
چنانچه سیستمهایی را بهصورت جزیرهای در کسب و کارتان به کار میبرید، احتمالاً این موضوع باعث ایجاد مسائلی در زمینههای مختلف در سازمانتان شده است که شاید حتی نتوانید تشخیصشان دهید؛ مثلاً احتمالاً با تعدادی سیلوی عملیاتی یا انباشت جزیرهای اطلاعات سر و کار دارید که مانع کارایی تیمهای سازمانتان میشوند. اگر زمان، انرژی و سایر منابعی را در نظر بگیرید که برای آموزش دادن پلتفرمهای مختلف به کارکنانتان صرف خواهید کرد، در اینصورت برای آنها کار کردن با هر یک از این پلتفرمها میتواند بسیار دشوارتر از سیستمی واحد باشد. در نتیجه، به کمک سیستم erp متمرکز، تجربه کاربری نرمافزار برای کارکنانتان در سراسر بخشهای سازمان یکدست خواهد بود؛ یعنی زمان کمتری برای یادگیری نحوه استفاده از سیستم لازم خواهد بود و البته زمان بیشتری برای انجام دادن کار.
مدیران اکثر سازمانها از لزوم دسترسی به دادههایی روزآمد و موثق، مطلع هستند و در پی بسته نرمافزاری نظیر سیستم erp هستند تا این کار را به بهترین نحو انجام دهد. این سیستم برخی فرآیندهای دادهمحور سازمان را از جمعآوری و سازماندهی گرفته تا تحلیل و گزارشگیری، خودکار میکند. در نتیجه تصمیمگیران سازمان فارغ از اینکه با چه مسئلهای مواجه باشند، همواره دادههایی را برای گرفتن بهترین تصمیم ممکن برای کسب و کارشان، در اختیار خواهند داشت.
سیلوهای دادهای مشکلی رایج در سازمانها هستند؛ حتی غولهایی مثل نتفلیکس نیز از چنین مشکلی مصون نماندهاند. این وضعیت، آنها را به سوی امکانات پیشرفتهای نظیر سیستم erp سوق داده است. در اینجا به دو عامل باید توجه کنید:
حسابداری بهویژه برای کسب و کارهای کوچک میتواند فرآیندی پرریسک باشد. حتی کوچکترین خطا در حسابداری میتواند به مشکلات بزرگی برای کسب و کارتان منجر شود. در عین حال، «انجام دادن اصولی حسابداری» نیز ممکن است چالشهای خودش را داشته باشد؛ بهویژه در صورتیکه فرآیندهای کسب و کارتان نامرتب و دست و پا گیر هستند. به کمک امکانات سیستم erp میتوانید فرآیندهای حسابداریتان را تا حد امکان خودکار کنید و آنهایی را که خودکار نمیشوند، بهینه کنید. با بهکارگیری سیستم برنامهریزی منابع سازمانی، کل عملیاتتان با هاب متمرکزی یکپارچه میشوند. در نتیجه، همواره مطمئن خواهید بود که اطلاعات ثبت شده در دفتر کل و سایر اسناد حسابداریتان دقیق هستند.
یادگیری کار کردن با چندین ابزار و پلتفرم مختلف برای کارکنان IT دشوار است. تیمهای فناوری اطلاعات باید نکات درونی و بیرونی هر ابزار نرمافزاری و سختافزاری سازمان را یاد بگیرند تا بتوانند پشتیبانی مداومی را برای آنها فراهم کنند. در حال حاضر سیستم erp مبتنی بر ابر، تعمیر و نگهداری سرور، پشتیبانی فنی و سایر فرآیندها و هزینههای مرتبط با فناوری اطلاعات را منطقی و آسان کرده است.
برای استقرار موفقیتآمیز سیستم erp در سازمان چه نکاتی را باید در نظر بگیریم و چه مقدماتی را فراهم کنیم؟
بسیار مهم است که تیم اجراییتان با پروژه ERP سازمانتان همراه باشد. در انجام دادن این کار هنگامی میتوانید موفق شوید که همه افراد بر اساس مجموعهای از حقایق با یکدیگر کار کنند. در اینصورت با گردآوری دادههای کسب و کار در پایگاه دادهای متمرکز، همه کاربران سازمان دید یکسانی نسبت به سیستم خواهند داشت. با استفاده از داشبوردهای Power BI در سیستم erp، کاربران برداشتی کمّی از نحوه پیشرفت عملیات سازمان خواهند داشت و مدیران میتوانند بهسرعت نارساییها را تشخیص دهند.
اعضای تیم استقرار سیستم erp را باید از بهترین کارکنان سازمانتان انتخاب کنید. این افراد باید:
این افراد باعث میشوند تا عملیات استقرار سیستم نرم افزاری erp در سازمان با دقت تمام و چابکی لازم انجام شود.
داشتن محدوده کاری کاملاً تعریف شده و مکتوب برای راهاندازی موفقیتآمیز سیستم مذکور لازم است. محدوده این کار مبنای الزامات و منابعی است که باید برای آن فراهم کنید. برای حصول اطمینان از مستند بودن همه چیز و تعیین کردن واضح انتظاراتتان، لازم است در مرحله پیشبینی و تدارک مقدمات راهاندازی سیستم erp، همه چیز را به دقت مستند و تأییدیههای لازم را اخذ کنید.
سفارشیسازی سیستمهای erp برای سازمان معمولاً کاری وقتگیر و پرزحمت است. بنابراین، سریع شروع کردن کار باعث صرفهجویی در زمان اجرای آن میشود. ارائه فرآیندهای استاندارد برای موارد تکراری میتواند در این زمینه یاریگر باشد.
راهاندازی سیستم erp روشهای انجام کار بهوسیله کارکنان را تغییر میدهد و معمولاً هیچکس تغییر را دوست ندارد. در نظر گرفتن زمان کافی برای آموزش دادن به افراد درباره سیستمها و فرآیندهای جدید، بسیار مهم است. هدف از استقرار این سیستم انجام دادن آسانتر کار سازمان است؛ در نتیجه اجازه ندهید کاربران نهایی احساس کنند که معضلات قبلی کارشان اکنون با شکل و شمایل جدیدی به سراغشان آمدهاند! برای موفقیتآمیز بودن آموزشهای مربوط به سیستمهای erp، آنها را زودتر و ترجیحاً قبل از آغاز استقرار این سیستم ارائه دهید؛ بهویژه در خصوص مهارتهایی که به کاربران کمک میکنند تا سیستم برنامهریزی منابع سازمانی را بهتر به کار بگیرند. متأسفانه مدیران اجرایی غالباً میزان آموزش لازم برای استقرار آن و هزینههای مربوطه را دست کم میگیرند. مدیر ارشد سازمان باید کاملاً نسبت به این مسئله متعهد باشد که هزینه آموزش را به عنوان بخشی از بودجه نرم افزار erp در نظر بگیرد.
برای استقرار سیستم برنامهریزی منابع سازمانی، لازم است ارتباطات نادرست، انتظارات ناسازگار و ناتوانی در شناسایی مشکلات را قبل از حادتر شدن شرایط، تشخیص دهید. در نتیجه، بهکارگیری ابزارهای مدیریت پروژه برای انجام دادن این کار ریسک آن را به حداقل میرساند و به همه افراد دیدی وظیفهمحور و مبتنی بر واقعیت نسبت به آن میدهد.
استقرار سیستم erp بهویژه برای شرکتهایی که بخشهای پویای زیادی دارند، باید با هوشمندی و محاسباتی دقیق صورت گیرد. لذا برای نظارت دقیق و هدایت کردن موفقیتآمیز این کار، توصیه میکنیم که حتماً پس از بررسیهای لازم، کارتان را به کاردان بسپارید.
عرضهکنندگان سیستمهای erp آنها را با چه شرایطی در کسب و کارها راهاندازی میکنند؟
بهطور کلی برای راهاندازی نرم افزار erp در سازمان، حالتهای مختلفی را میتوانیم در نظر بگیریم؛ در ادامه میتوانید مهمترین شرایط استقرار آن را مرور کنید.
در همه موارد فوق، سیستمهای erp برای فراهمسازی دید کامل و کنترل عملیاتی لازم برای مدیران کسب و کارها به کار میرود.
سیستم erp معمولاً چه ماژولهایی را در بر میگیرد؟
سیستم erp یا همان سیستم برنامهریزی منابع سازمانی میتواند ابزارهای متنوعی داشته باشد که هر کدام به مجموعهای از امکانات و وظایف مربوط میشوند. به چنین ابزارهایی «راهکار» یا «ماژول» نیز میگویند. در ادامه به اختصار آنها را بررسی میکنیم.
حسابداری
سادهسازی فرآیندهای حسابداری و کنترل کردن دائمی وضعیت مالی سازمان از کارکردهای مهم سیستمهای erp هستند. به کمک این سیستم، تراکنشهای مالی داخلی کسب و کار و مشتریان بهطور خودکار در دفتر کل شرکت ثبت میشوند. امکانات پیشبینی شده در ماژول حسابداری، اطلاعات حسابهای پرداختنی و دریافتنی، درآمد، هزینه و صورتهای جریان نقدی را روزآمد نگه میدارند و دائماً میتوانند آنها را در اختیارتان بگذارند. با استفاده از گزارشهای مالی سیستم erp میتوانید وضعیت مالی و راهبرد کلی سازمانتان را ارتقا دهید.
مدیریت کردن موجودی
سیستم erp به مدیران کمک میکند تا موجودی و فرآیندهای مربوط به آن را همواره رصد کنند و نظارتی شفاف و آنی بر مقادیر مختلف موجودی سازمان داشته باشند. آنها همچنین به کمک سیستمی نظیر تیمیار میتوانند هشدارهای خودکاری را تنظیم کنند تا دستاندکاران مربوطه را نسبت به کم بودن مقدار موجودی و در صورت لزوم، سفارش دادن مجدد آگاه کنند. همچنین، از سیستمهای erp برای پیشبینی کردن موجودی نیز میتوانید استفاده کنید که امکان سفارشدهی راهبردیتری را برای کسب و کارتان فراهم میکند. این گزارشها میتوانند به فعالین سازمان کمک کنند تا موجودیشان را بهصورتی راهبردی در انبارها نگه دارند. بهینهسازی فرآیندهای مدیریت موجودی میتواند به بهبود روابط با تأمینکنندگان و مشتریانتان منجر شود.
مدیریت ارتباطات مشتریان
بسیاری از ابزارهای سیستم erp در حوزه مشتریمداری، بهنوعی وظیفه مدیریت ارتباط با مشتری (CRM: Customer Relationship Management) را انجام میدهند. این قابلیت به کارکنان سازمان کمک میکند تا پروفایلهایی را برای هر یک از مشتریان ایجاد کنند و تمامی تعاملات آنها را با سازمان ردیابی کنند. در نتیجه، همه بخشهایی که با مشتریان سر و کار دارند؛ اعم از بازاریابی، فروش، خدمات و پشتیبانی میتوانند تجربهای بینقص را برای هر مشتری فراهم کنند. کارکنان بخشهای مذکور با کمک سیستمهای erp میتوانند خدمات ارتباط با مشتری را خودکار کنند و گزارشهای بازاریابی و فروش را بهصورت منسجم و نظاممند در اختیار داشته باشند. بر اساس چنین اطلاعاتی میدانید که چگونه کمپینهای بازاریابی و فروش را در آینده مؤثرتر برگزار کنید.
مدیریت کردن امور عملیاتی کسب و کار
نرم افزار erp مناسب کسب و کار به سادهسازی عملیات زیر در سازمان کمک میکند:
بهتر است نسخه موبایلی سیستم erp نیز عرضه شود تا بهوسیله کارکنانی قابل استفاده باشد که در حین انجام دادن کارهایشان ممکن است به کامپیوتر دسترسی نداشته باشند.
هوش تجاری
امروزه اهمیت استفاده کردن از قابلیت هوش تجاری در سیستمهای erp به حدی زیاد شده است که برخی عرضهکنندگان از آن بهعنوان یکی از ماژولهای اصلی این بسته نرمافزاری یاد میکنند. با قابلیت هوش تجاری، نمایی 360 درجهای از عملیاتتان خواهید داشت که کمک میکند تا با یک کلیک، هر حوزه کسب و کارتان را بزرگنمایی کنید. با این نگاه کلنگر میتوانید فرآیندهای کاری بخشهای مختلف سازمانتان را تحلیل کنید. در نتیجه، سیستم erp امکان تصمیمگیریهای آگاهانه و آنی را برای مدیران کسب و کارها فراهم میکند. از آنجاییکه صنایع عمدتاً در حال پیشرفت هستند، لذا چابک، آگاه و پاسخگو بودن سازمان به کمک ابزارهای هوش تجاری بسیار مهم است.
سیستم erp چگونه کار میکند؟
سیستم erp بهعنوان تنها منبع دانشی سازمان عمل میکند و همه فرآیندهای آن را زیر یک سقف دیجیتال مدیریت میکند. این سیستم تمامی جنبههای یک کسب و کار را به دو روش کلی زیر با هم ترکیب میکند:
سیستمهای erp دروهله نخست، همه دادهها و اطلاعات دریافتی را از همه ماژولها جمعآوری و در یک محل متمرکز میکند؛ سپس در صورت نیاز، با بخش متقاضی اطلاعات به اشتراک میگذارد. این ویژگی نرمافزار تضمین میکند که همه بخشها میتوانند به دقیقترین و بهروزترین دادههای کسب و کارتان دسترسی داشته باشند.
سیستمهای erp فرآیندهای بین بخشی خاصی را با هم ترکیب و گاهی خودکار میکند؛ مثلاً هنگامیکه مشتری سفارش جدیدی میدهد، میتواند فعالیتهای زیر را بهطور خودکار آغاز کند:
همچنین، ممکن است سیستم erp اعلانهای خودکار را به بخشهای مربوطه تحویل دهد تا بتوانند عملیات را طبق برنامه پیش ببرند. هر ورودی دستی بهوسیله اعضای تیم در سراسر نرم افزار erp منعکس میشود تا این اطمینان به وجود آید که به همه ذینفعان سازمان توجه میشود و چیزی از قلم نمیافتد.
برای انتخاب کردن نرم افزار erp مناسب به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
هر چند که سیستم erp عملیات کسب و کارتان را یکپارچه میکند، اما میخواهید مطمئن شوید که سیستمی تهیه خواهید کرد که نتایج مثبتی را برای عملیات سازمانتان در بر داشته باشد. در ادامه، به برخی شاخصههای مهم انتخاب کردن سیستم مناسب اشاره میکنیم.
امروزه اکثر راهکارهای سازمانی به سمت ابری شدن سوق پیدا کردهاند؛ اما ممکن است مدیران برخی مشاغل، سرمایهگذاری حداقلی و البته در سیستم erp سنتی و محلی را ترجیح دهند. در زیر میتوانید مهمترین تفاوتهای بین این دو سیستم را مرور کنید:
سیستم erp به حیاتیترین جنبههای کسب و کارتان مربوط میشود؛ لذا باید مطمئن شوید که با توسعه یافتن سازمانتان، راهکارهای آن میتوانند نیازهای جدیدتان را برآورده کنند. برای این منظور:
سیستم erp انتخابی باید با ابزارهای فعلی کسب و کارتان ترکیب یا بهطور کامل با آنها جایگزین شود. در غیر اینصورت، نمیتوانید بهطور کامل از فرآیندهای ERP سازمانتان استفاده کنید. ابزارهای جدید ERP عمدتاً بهطور مستقیم با نرمافزارهای خاصی ادغام میشوند.
در نتیجه، مهم است که بدانید کارکنانتان خواهند توانست در سریعترین زمان ممکن از ماژول ERP جدیدی استفاده کنند. در پارهای موارد، لازم است که تأمینکننده سیستم erp جلسات آموزشی مفصّلی را برای کاربران جدید و پیشرفته بهطور یکسان یا جداگانه برگزار کند.
قیمت برای هر تصمیم مربوط به کسب و کار و سرمایهگذاری، عاملی حیاتی است و انتخاب کردن سیستم erp نیز نمیتواند از این قاعده مستثنی باشد. صاحبان کسب و کارها معمولاً در پی سیستمهای erp بهصرفهای هستند که نیازهایشان را برآورده کنند و باعث رونق کسب و کارشان شوند. مقایسه کردن قیمتهای سیستمهای erp مختلف از جمله اقدامات مهم برای انتخاب کردن اصولی سیستم مناسب است. البته چگونگی پرداخت هزینه بسته به نوع نرمافزار انتخابیتان متفاوت خواهد بود. در ادامه به نکاتی اشاره میکنیم که باید درباره قیمت erp در نظر بگیرید.
روند توسعه سیستمهای erp با توجه به پیشرفتهای فناورانه عصر حاضر به چه سمتی پیش میرود؟
سیستم erp در عصر حاضر بهنوعی به بلوغ خودش رسیده است و اکثر وظایف کسب و کارها را در بر میگیرد؛ از جمله: فرآیندهای تولید، بخشهای پشتیبان مثل حسابداری، منابع انسانی، تدارکات و وظایف اداری مانند اتوماسیون نیروی فروش (SFA: Sales Force Automation) و اتوماسیون بازاریابی و تجارت الکترونیک. چنین سیستمهایی برای بهکارگیری فناوریهای جدید و پشتیبانی کردن از قابلیتهای پیشرفتهتر به تکاملشان ادامه میدهند. در ادامه به برخی از مهمترین روندهای فناورانه این سیستمها اشاره میکنیم.
سیستم erp ابری یا Cloud: کسب و کارها سیستم ابری را به کار میگیرند تا از قابلیتهای زیر آسانتر استفاده کنند:
برنامههای مبتنی بر ابر این امکان را برای کارکنان فراهم میکنند تا کارشان را از هر نقطهای با اتصال به اینترنت انجام دهند. برخی مدیران ارشد مالی که بهدنبال کاهش دادن هزینهها در شرایط عدم اطمینان اقتصادی هستند، در حوزه ERP ابری سرمایهگذاری میکنند.
نتیجهگیری
کسب و کارها از سیستم erp کمک میگیرند تا:
البته در سالهای اخیر بهکارگیری امکانات هوش مصنوعی (AI) و بهویژه یادگیری ماشین، کمک زیادی به بهینهسازی بیشتر فرآیندهای کسب و کارها از مدیریت تولید گرفته تا مدیریت سرمایههای انسانی کردهاند. در نتیجه، سازمانها میتوانند بینشهایی جدید و واقعیتر در خصوص وضعیت فعلی و روندهای آتی کسب و کارشان به دست آورند و تعاملاتی سازنده با ذینفعان برقرار کنند.