در دنیایی که همواره در حال تغییر است، نرمافزارهای ERP برای باقی ماندن در فضای رقابت و پاسخگویی به نیازهای مشتریان، باید تکامل پیدا کنند. طی 5 سال اخیر، شاهد تغییرات چشمگیری در این صنعت بودهایم که در اینجا به مهمترین آنها، از سال 2013 به این سو، میپردازیم.
بدون شک، یکی از بزرگترین پیشرفتهای صنعت ERP قابلیت سازمانها برای انتقال به بستر ابری است. واکنش مثبت سازمانها به سرویسهای ابری دلایل متعددی دارد. مثلا، برخورداری از امنیت بالاتر با انجام تستهای مکرر آسیبپذیری و پشتیبانگیری از دادههای خاص بهواسطه یک برنامه پشتیبانگیری پیشرفته. همچنین، سرویس ابری امکان دسترسی همکاران و کارکنان و نیز مشتریان به اطلاعات را از هر مکانی و در هر زمانی میسر میکند و لزوم خریداری سختافزار ذخیرهسازی یا سرور را از بین میبرد. در حقیقت، این سرویس هزینههای پنهان بسیار کمتری دارد. گزارش اخیر وبسایت پانوراما (ERP Report 2018) حاکی از آنست که میزان استقرار سرویسهای ابری، به 85 درصد افزایش یافته است. این رقم در مقایسه با سال گذشته، نشان از افزایش چشمگیری دارد و اینکه شرکتهای بیشتری از این نوع سیستم ERP برای کسبوکار خود بهره بردهاند.
طی پنج سال گذشته، هرروز کسبوکارهای کوچک بیشتری به استفاده از سیستمهای ERP روی آوردهاند. دلیل این امر روشن است؛ هرگز انتخاب زیادی برای سیستم ERP وجود نداشته: نرمافزارهای مختص یک صنعت یا نرمافزارهای ویژه کسبوکارهای کوچک. در حال حاضر، کسبوکارهای کوچک بین راهکارهای اختصاصی (on-premise) و ابری انتخابهای فراوانی دارند؛ حتی این امکان را دارند که راهکار خود را شخصیسازی کنند. این امر موجب شده است که کسبوکارهای کوچک و متوسط بیشتری به فکر پیادهسازی نرمافزارهای ERP بیفتند.
ارائهدهندگان سیستمهای ERP همه کارهای لازم برای کاهش مدت زمان یکپارچهسازی را انجام میدهند. مثلا، رابطها را شفافتر، سریعتر و دقیقتر میکنند. در عین حال، معرفی نرمافزارهای سادهتر نه تنها موجب کاهش زمان یکپارچهسازی شده، بلکه هزینههای نصب نیز کاهش یافته و کارایی آنها افزایش یافته است.
امنیت نگرانی مهم افراد و سازمانها است، بهویژه از آن جهت که تقلب در دادهها به نحو چشمگیری افزایش یافته است. به همین دلیل است که ارائهدهندگان سیستمهای ERP زمان و نیروی فراوانی را برای ارائه دادههای حفاظتشده سطح بالا با پروتکلهای مجوز بسیار پیشرفته، رمزگذاری شده و فایروالهای (firewalls) بسیار باکیفیت، اختصاص میدهند.
با ظهور راهکارهای SaaS (نرمافزار بهعنوان یک سرویس) و ابری در سیستمهای ERP، کسبوکارها امکان اجرای عملیات با استفاده از یک پلتفرم واحد و یکپارچه را یافتهاند. این مساله نیاز به سیستمهای متعدد را از بین برده و یکپارچگی بین بخشهای مختلف سازمان را تا اندازه زیادی بهبود بخشیده است. نتیجه این امر، امکان ارتباط آنی بین واحدهای سازمان، کاهش زمان پاسخگویی و افزایش سرعت انجام عملیات است. در بسیاری از شرکتها، این امر موجب افزایش فوقالعاده سطح تولید و درآمد شده است.
طی سالهای اخیر، تلاشهای فراوانی برای ورود دادههای بزرگ به نرمافزارهای ERP انجام شده است. این مساله یک دلیل ساده دارد: دادههای بزرگ با بهبود تراکم دادهها، ارائه تحلیلهای پیشبینانه بهتر بهمنظور کشف الگوهای پنهان و کاهش فرایند تصمیمگیری، این پتانسیل را دارند که در کل فرایند تغییرات جدی بهوجود بیاورند. بهعلاوه، این امر موجب میشود که سازمانها بتوانند جزئیترین اطلاعات تولید را بهطور موثر ردیابی کرده و در نتیجه فرایندها، بهرهوری و کیفیت کلی سازمان بهبود مییابد.
مترجم: رزیتا مرعشی