هر فروشی سود ندارد!
نرم افزار بهای تمام شده کالای فروش رفته یکی از مهمترین اجزای حسابداری کسبوکارها بهخصوص کسبوکارهای تولیدی است. شرایط ناپایدار ارزی، تغییر مداوم بهای تمام شده کالای خریداری شده و هزینههای بهشدت متغیر حمل و واردات، میتواند قیمتگذاری رقابتی و محاسبه بهای تمام شده شرکت تولیدی و شرکتهای بازرگانی را به چالشی اساسی تبدیل کند. نرم افزار حسابداری بهای تمام شده برای مدیریت و نظارت بر همین مهم برای سازمانها توسعه یافته است. حسابداری بهای تمام شده نیز در این نرم افزار به خوبی پیادهسازی شده و میتواند بهخوبی فرایندهای محاسبه بهای تمام شده را انجام دهد.
نرم افزار بهای تمام شده بازرگانی و خدماتی با موتور محاسباتی قدرتمند و انعطافپذیری بالای خود به مدیران مالی کسبوکارهای تجاری و بازرگانی امکان میدهد در لحظه و از هرکجا تنها با چند کلیک بهای تمام شده کالای فروش رفته خود را با دخیل کردن هزینههای آنیِ ارز و روشهای تسهیم نامحدود و منحصر به کسبوکارشان کنترل و ارزیابی کنند. نرمافزار محاسبه بهای تمام شده کالای فروش رفته بها با تضمین حسن عملکرد خود دغدغه قیمتگذاری رقابتی و سودآوری پایدار کسبوکار را برای همیشه برطرف میکند.
بهای تمام شده کالای فروش رفته چه اهمیتی دارد؟
بهای تمام شده کالای فروش رفته از شاخصههای مهم ارزیابی عملکرد مالی شرکتها است. این معیار به تحلیلگران کسب و کارها امکان میدهد تا با توجه به وضعیت درآمدزایی فعلی، افقهایی را برای آینده فعالیتها ترسیم کنند. محاسبه بهای تمام شده کالای فروخته شده با استفاده از سیستمهایی نظیر تیمیار و رصد کردن دائمی آن به واحدهای برنامهریزی سازمانها کمک میکند تا راهبردهایی حسابشده برای کسب و کار تدارک ببینند. بنابراین، سیستمهای مختلف محاسبه و تحلیل بهای تمام شده کالای فروخته شده میتوانند نقش مهمی را در سازمان ایفا کنند. این مطلب را به چند و چون این شاخص مهم مالی و عملکردی کسب و کارها اختصاص دادهایم. لذا تا انتها با تیمیار همراه باشید تا:
منظور از بهای تمام شده کالای فروش رفته چیست؟
بهای تمام شده کالای فروش رفته (COGS: Cost of Goods Sold) اصطلاحی حسابداری است که به مجموع هزینههای مستقیم کالاها یا خدمات فروخته شده اطلاق میشود. از بهای تمام شده کالای فروخته شده گاهی به «هزینه فروش» تعبیر میکنند. این شاخص را در صورت سود و زیان گزارش میکنند و معمولاً شامل هزینههایی نظیر بازاریابی، فروش یا توزیع نمیشود. بهای تمام شده کالای فروخته شده میتواند اطلاعات زیادی را درباره عملکرد مالی، کارایی و سودآوری سازمان در اختیار مدیران قرار دهد.
مهمترین اجزای بهای تمام شده کالای فروخته شده کدامند؟
در بهای تمام شده کالای فروخته شده معمولاً هزینههای زیر را لحاظ میکنند:
کدام هزینهها را نباید در بهای تمام شده کالای فروش رفته به حساب آوریم؟
بهطور کلی، تمامی هزینههای غیرعملیاتی نظیر بهره و مخارج سرمایهای نباید در محاسبات نرم افزار بهای تمام شده کالای فروش رفته وارد شوند. ما در سیستم بهای تمام شده کالای فروخته شده تیمیار، به دقت به این موضوعات توجه کردهایم. از دیگر اقلامی که از محاسبه مبلغ مذکور کنار گذاشته میشوند، عبارتند از:
بهای تمام شده کالای فروخته شده در سازمانهای خدماتی و تجاری چه اقلام هزینهای را در بر میگیرد؟
چرا محاسبات نرم افزار بهای تمام شده کالای فروش رفته برای کسب و کارها مهم است؟
فرمول محاسبه در نرم افزار بهای تمام شده کالای فروش رفته :
محاسبه کردن بهای تمام شده کالای فروخته شده بسیار ساده به نظر میرسد؛ زیرا صرفاً سه متغیر را در بر میگیرد: موجودی اول دوره، خریدها و موجودی پایانی. اما محاسبه کردن آن پیچیدگیهایی دارد؛ چرا که ارزشگذاری اقلام مذکور مراحل خاص خودش را دارد. بهطور کلی، برای محاسبه کردن بهای تمام شده کالای فروخته شده از رابطه زیر استفاده میکنند:
(موجودی آغاز دوره + خریدها) - موجودی پایانی = بهای تمام شده کالای فروش رفته
مراحل محاسبه کردن بهای تمام شده کالای فروخته شده کدامند؟
برای اینکه بتوانیم بهای تمام شده کالای فروخته شده را با استفاده از رابطه فوق محاسبه کنیم، لازم است چهار مرحله را به شرح زیر طی کنیم. البته سیستمهای تخصصی این کار از جمله نرم افزار بهای تمام شده کالای فروش رفته تیمیار میتوانند در این زمینه یاریگر کارشناسان حسابداری باشند.
موجودی را در عملیات محاسبه بهای تمام شده کالای فروش رفته چگونه حساب میکنند؟
روشهای شناسایی و ارزشگذاری موجودی اولیه و پایانی کسب و کارها میتواند تأثیر زیادی بر بهای تمام شده کالای فروش رفته داشته باشد. برای این کار مراحل زیر طی میشود:
بهای تمام شده کالای فروش رفته چه تفاوتی با هزینه درآمد و هزینههای عملیاتی دارد؟
برخی مفاهیم حسابداری از جمله «هزینه درآمد» و «هزینههای عملیاتی» بعضاً با بهای تمام شده کالای فروخته شده اشتباه میشوند. در ادامه به تفاوتهای آنها اشاره میکنیم.
مهمترین کاربردهای بهای تمام شده کالای فروخته شده برای کسب و کارها کدامند؟
مزایای نرمافزار محاسبه بهای تمام شده بازرگانی بها
داشبورد مدیریتی بهای تمام شده تحت وب
در هر لحظه و از هرکجا بهای تمام شده کالای فروش رفته خود را با توجه به قیمت لحظهای ارز کنترل کنید.
شخصیسازی واقعی
از سطح محرک گرفته تا سطح تسهیم، کنترل و آزادی عمل را به شما بخشیدهایم.
اپلیکیشن اختصاصی
تنها با یک کلیک به قیمت تمام شده کالای فروش رفته خود دسترسی داشته باشید.
رابط کاربری منعطف
در بها گزارشهای مورد نیازتان را بهشکلی و در جایگاهی که میپسندید، میبینید.
گارانتی عملکرد
تحویل گزارشات دقیق، کارآمد و آنی را به شیوه مورد تایید شما تضمین میکنیم.
روشهای تصمیمگیری متنوع
از هزینههای سربار مستقیم و غیرمستقیم گرفته تا انحرافات، روشهای تصمیمگیری را در اختیارتان میگذاریم.
انعطافپذیری گزارشات
در نرمافزار بها از روشها و فرمولهای مختلف تسهیم گرفته تا دورههای مختلف زمانی گزارشگیری منعطف، آزادی عمل با شماست.
استقرار چابک
در مدت زمانی کمتر از ۶۰ روز شما را به سیستم محاسبه بهای تمام شده بازرگانی بها مجهز میکنیم.
ورود اطلاعات از سایر سیستمها
بهعنوان یک مدیر مالی شما را محدود به نرمافزار خاصی نمیکنیم. میتوانید دادههای مورد نیاز را از هر نرمافزاری حتی اکسل (Excel) به بها وارد کنید.
داشتن همراه خوب، بهاست
بهعنوان یک مدیر مالی پرمشغله، ممکن است زمان زیادی را در جلسات و ماموریتهای بیرون از سازمان بگذرانید. با استفاده از اپلیکیشن بهای تمام شده بازرگانی «بها» میتوانید بهسادگی به سیستم محاسبه بهای تمام شده کالای فروش رفته کسبوکارتان متصل شوید و بر مبنای تحلیلها و گزارشات بها، سکان راهبری مالی سازمان را در هر لحظه و از هر کجا در دست داشته باشید.
طراحی رابط کاربری منعطف اپلیکیشن بها به شما امکان میدهد از تلفن همراه، تبلت، یا هر وسیله دیگری گزارشات مطلوبتان را همراه داشته باشید.
ماژولهای نرمافزار محاسبه بهای تمام شده بازرگانی بها
تیم متخصصان مالی بها تمامی عوامل موثر در بهای تمام شده کالای فروش رفته کسبوکارهای بازرگانی (از بهای تمام شده کالای خریداری شده، تخفیفات خرید، برگشت از خرید، هزینههای حمل کالای خریداری شده، تخفیفات هزینههای حمل به داخل گرفته تا بهای تمام شده موجودی کالای آماده برای فروش، هزینههای عملیاتی و…) را در طراحی این نرمافزار کارشناسی و دخیل کردهاند.
اطلاعات پایه نرمافزار محاسبه بهای تمام شده بها
جذب
۷ گام به سوی بهادار شدن
از لحظهای که «بها» را بهعنوان نرمافزار محاسبه بهای تمام شده کسبوکارتان انتخاب میکنید، جمعی از متخصصان مالی بها در مسیر تجهیز سازمان شما به دقیقترین شیوههای محاسبه بهای تمام شده محصول و کالای فروش رفته در کنارتان خواهند بود. هدف از این همراهی، همافزایی و پیادهسازی چابک راهکار بها بهشکلی کاملا سفارشیسازی شده، دقیق و با استفاده از سنجهها و فرمولهایی منحصر به سازمان شماست. مراحل شناخت شاکله کسبوکار، مبناهای تسهیم، دورههای محاسباتی و مراکز هزینه بهای تمام شده مستلزم مشارکت متقابل و همراهی چابک طرفین است و با تشکیل تیمهای عملیاتی میانسازمانی به سرانجام خواهد رسید.
پس از تهیه سند شناخت کسبوکار با مشارکت سازمان شما، مراحل پیشنهاد و پیادهسازی روش سفارشیسازی شده محاسبه قیمت تمام شده متناسب با نیازهای شما از سوی متخصصان بها بهسرعت به پیش خواهد رفت. اما پیادهسازی، پایان این مسیر نیست؛ گروهی از کارشناسان بهای تمام شده، بهصورت متمرکز ماموریت تست و بهینهسازی عملکرد بها در کسبوکار شما را بر عهده خواهند گرفت. نقطه پایان فعالیتهای تیم بها، لحظه دریافت رضایتنامه کتبی از سوی شماست؛ لحظهای که برای ما، سرآغازیست در مسیری پیوسته و ارتباطی سازنده.
فرایندها، ماژولها و عملیات خودکار نرمافزار محاسبه بهای تمام شده بازرگانی بها
جذب
چرا بهای تمام شده کالای فروش رفته مهم است و باید آن را محاسبه کنیم؟
بهای تمام شده کالای فروش رفته یکی از اصلیترین شاخصهای سنجش عمکلرد کسبوکار است. محاسبه آن به مدیران کمک میکند برنامهریزی بهتر و دقیقتر داشته باشند. از آنجایی که محاسبه بهای تمام شده کالای فروخته شده بهطور مستقیم با هزینههای تولید و دستمزد سروکار دارد. استفاده از ابزارهای کارآمد و کاربردی کمک بزرگی به مدیران مالی و ارشد سازمان میکند.
گزارشهای حسابداری بهای تمام شده کالای فروخته شده روشهای تولید و تصمیمهای سرمایهگذاران برای آینده سازمان را مشخص میکند. تجزیه و تحلیل این گزارشها برای هر شرکتی که به ارایه خدمت یا تولید محصولی مشغول است اهمیت بالایی دارد.
بهای تمام شده کالای فروش رفته حاصل جمع هزینههای مستقیم با هزینه حقوق و مزایای پرداختی و سربار تولید است. به زبان سادهتر، بهای تمام شده کالای فروخته شده یعنی جمع تمام هزینههایی که برای ارایه یک خدمت یا ساخت یک کالا صرف شده است. هزینههای غیرمستقیم در محاسبات این بهای تمام شده نقشی ندارند. برای مثال یک شرکت پخش برای محاسبه بهای تمام شده کالای فروخته شده خود نباید هزینه تبلیغات یا هزینه حمل به آدرس مشتری را در هزینههای خود به حساب آورد.
در حسابداری بهای تمام شده کالای فروخته شده، فقط و فقط هزینههای مستقیم ساخت محصول یا ارایه خدمت محاسبه میشود.
گزارشهای بهای تمام شده کالای فروخته شده در صورت سود و زیان شرکت ظاهر میشود و از اقلام تاثیرگذار بر این گزارش است. همچنین میتوان برای محاسبه حاشیه سود ناخالص آن را از درآمد کسبوکار کسر کنیم.
بهای تمام شده کالای فروش رفته؛ انواع روشهای محاسبه
با توجه به گستردگی کسبوکار و تنوع فرایندهای تولید و ارایه هر محصول و خدمت، روشهای زیادی برای محاسبه بهای تمام شده کالای فروش رفته وجود دارد. روشهایی که همگی در بها، قابل پیادهسازی است. این روشها از این قرارند:
بهای تمام شده کالای فروش رفته را چگونه محاسبه کنیم؟
برای محاسبه بهای تمام شده کالای فروش رفته در کسبوکارهای بازرگانی و تولیدی به روش زیر عمل میکنیم:
بنویسید «بها»، بخوانید سازمان
بها تنها یک نرمافزار محاسبه قیمت تمام شده نیست؛ این نرمافزار به پشتوانه بیش از یک دهه فعالیت مستمر متخصصان تیمیار در زمینه طراحی و تولید نرمافزارهای سازمانی، در تمام گامهای مسیر توسعه مدیریت مالی، واحد حسابداری، و کسبوکار شما پشتیبان و همراهتان خواهد بود. در هر لحظه و بسته به نیازتان میتوانید با کمترین هزینه زمانی و اقتصادی، علاوه بر یک نرم افزار حسابداری صنعتی کامل، سیستمهای مختلف حسابداری و خزانهداری، مدیریت تولید، مدیریت انبار و کنترل موجودی، مدیریت فروش، بازرگانی، مدیریت بازاریابی، مدیریت منابع انسانی و… این نرمافزار جامع و قدرتمند را فعال و از مزایای گسترده یک نرم افزار ERP یکپارچه و تحت وب استفاده کنید.
نتیجهگیری
بهای تمام شده کالای فروش رفته معیاری است که به مدیران و تصمیمگیران کسب و کارها نشان میدهد: «هزینههای سازمانشان برای ساخت محصول چقدر است و آن را باید به چه قیمتی بفروشند؟». محاسبه کردن اصولی این شاخص بسیار مهم است؛ چرا که متغیرهای نسبتاً زیادی در عملیات محاسبه آن دخیل هستند. بهای تمام شده کالای فروخته شده رئوس سیاستگذاری، نحوه تعیین قیمت محصولات و خدمات و نیز وضعیت بهرهوری عوامل تولید را مشخص میکند. کمک گرفتن از سیستم بهای تمام شده کالای فروخته شده تیمیار میتواند کسب و کارتان را سرآمد کند.
ماژولهای مرتبط با نرمافزار محاسبه بهای تمام شده «بها»
ارتباط با ماژول خرید
ارتباط با ماژول فروش
ارتباط با شعب متفاوت
ارتباط با ماژول حسابداری
ارتباط با ماژول پرسنلی
ارتباط با ماژول محصول
عملیات خودکار