فضای کار دیجیتال مفهومی نوین در ادبیات کسبوکارهاست، فضای کاریای که سن زیادی ندارد و هنوز آنطور که باید بین سازمانها شناخته نشده است. به همین دلیل هنوز شاهد ورود نرمافزارهای قدرتمند به این حوزه و استفاده از توانمندی و امکانات آنها در فضای کاردیجیتال نیستیم. شاید برخی فضای کار دیجیتال گوگل را مثال بزنند اما در پاسخ باید گفت که Google Workspace بیشتر تمرکز بر ارتباطات و مدیریت گروهی پروژههای کوچک دارد و مدیریت عمومی و اختصاصی فضاهای کاری و اصولا فضای کار دیجیتال در Google Workspace جایی ندارد.
فضای کار دیجیتال باید به همه اعضای سازمان اجازه دخیل شدن در کار را بدهد. همانند دفتر فیزیکی که کارکنان از آغاز زمان کاری تا پایان آن به انجام وظایف مختلف مشغولند فضای کار دیجیتال هم باید با در اختیار گذاشتن ابزارهای عمومی و تخصصی کار، اجازه انجام را آن از هرجایی و با هر دستگاهی بدهد.
فضای کار دیجیتال بدون وجود نرمافزار ERP یا نرمافزارهای قدرتمندی که از فرایندهای آن پشتیبانی کنند بیشتر یک فضای ارتباطی است تا فضای و مدیریتی. فضای کار برای حفظ پویایی و رشد نیاز به پشتیبانی قوی، مدیریت و نظارت در لحظه بر فرایندها و جریانهای کاری دارد و این مهم بدون وجود یک نرمافزار قدرتمند که علاوهبر انجام این امور، سیستمهای موردنیاز کسبوکارها را در اختیار اعضای آن بگذارد انجام نمیشود.
ERP به معنای برنامهریزی منابع سازمانی و کوتاه شده واژه Enterprise Resource Planning است. این سیستم نرمافزاری با ارائه ابزارهای مورد نیاز بخشهای مختلف سازمان، از مدیریت منابع انسانی تا تولید و انبار و مکانیزه کردن فرایندها، ابزار مدیریت یکپارچه و چابک را در اختیار کسبوکارها قرار میدهد.
ERP بخشهای متنوع و کاربردی زیادی دارد. ساختار ماژولار آن به سازمانها اجازه میدهد با توجه به نوع و عمق فعالیتهایشان سیستمهای متناسب با کسبوکار خود را پیادهسازی کنند و به نسبت نیازی که دارند آن را شخصیسازی کنند.
نرمافزار ERP تیمیار علاوهبر در اختیار گذاشتن ابزارهای کاربردی واحدهای مختلف سازمان، ابزارهای دورکاری کارکنان و مدیریت آنها، اپلیکیشن اختصاصی، پردازش ابری و راهکارهای اختصاصی صنایع مختلف را هم در اختیار کسبوکارها قرار میدهد.
پاسخ به این سوال که ERP به کدام بخشهای سازمان کمک میکند کوتاه است؛ تمام بخشها. نرمافزار ERP تمام سیستمهای موردنیاز سازمانها را یکپارچه میکند و در اختیار بخشهای مختلف میگذارد. این یعنی سازمانها دیگر نیازی به نرمافزارهای جزیرهای ندارند و تمام فرایندهای سازمان از مالی و حسابداری تا تولید، انبار و فروش تماما داخل یک نرمافزار واحد انجام میگیرد. این یکپارچگی کلید و رمز موفقیت ERP در ارتقای فرایندهای سازمانها است.
استفاده از ERP در کنار ایجاد یکپارچگی در سازمان به مدیران و تصمیمگیران دید کاملی از آنچه در سازمانشان در حال انجام است میدهد. استفاده از گزارشهای تحلیلی و آماری که حاصل پردازش دقیق دادههایی است که در سازمان در جریانند باعث میشود تا گلوگاهها، نقاط قوت و ضعف فرایندها و میزان بهرهوری واحدهای مختلف سازمان بهدرستی شناسایی شود.
این نرمافزار قدرتمند علاوهبر اینکه چرخههای فرایندی معیوب را از گوشه و کنار سازمان بیرون میکشد، ابزار اصلاح و رفع آن را در اختیار مدیران قرار میدهد. نتیجه اینکه فرایندهای معیوبی که تا قبل از استقرار ERP پنهان بودند و منابع سازمان را هدر میدادند، شناسایی و رفع میشوند و بهرهوری، کارایی و در نهایت سوددهی سازمان افزایش پیدا میکند.
گفتیم که فضای کار دیجیتال مفهومی جدید در ادبیات سازمانهاست و ابزارهای مدیریت سازمان هنوز آنطور که باید در این فضا وارد نشدهاند. نرمافزار فضای کار دیجیتال تیمیار اما تنها فضای کار دیجیتال موجود است که از قدرت و توانمندی نرمافزار ERP بهره میبرد. این یعنی در کنار استفاده از منابع قدرتمند پردازشی و عملکردی ERP، پشتیبانی قدرتمند سختافزاری و نرمافزاری آن را نیز در اختیار دارد. فضای کار دیجیتال تیمیار به واسطه استفاده گسترده از امکانات ERP از یک فضای صرفا ارتباطی و هماندیشی تبدیل به سازمانی قدرتمند و پویا شده است که در کنار ابزارهای عمومی و تخصصی کار، ابزار دورکاری را نیز در اختیار سازمانها قرار میدهد و به کارکنان اجازه میدهد از هرجایی که هستند فقط با یک نام کاربری و رمز عبور به اتاق اختصاصی خود وارد شوند و وظایفشان را انجام دهند.
تاکید اصلی فضای کار دیجیتال بر انعطافپذیری کار است و تاکید اصلی ERP بر یکپارچگی، چابکی و مکانیزه کردن فرایندهای موجود، ترکیب این دو نرمافزار با هم یعنی هموار شدن مسیر سازمانها برای پیشرفت و رسیدن به اهدافشان.
فضای کار دیجیتال تیمیار فقط ابزارهای ارتباطی را در اختیار سازمانها قرار نمیدهد بلکه به پشتوانه ERP قدرتمندش گستره وسیعی از ابزارهای مدیریتی مانند مدیریت مالی و حسابداری، مدیریت پروژه، مدیریت منابع انسانی، مدیریت فروش و بازاریابی، مدیریت انبار، مدیریت تولید، مدیریت لجستیک و... را شامل میشود. این ویژگی است که فضای کار دیجیتال تیمیار را تبدیل به سازمانی تمام دیجیتال میکند.
همچنین ساختار ماژولار ERP تیمیار به کسبوکارها با هر اندازهای اجازه میدهد تا با قیمتی معقول و البته به مراتب پایینتر از تهیه دفتر کار فیزیکی، به این فناوری نوین مجهز شوند. ساختار ماژولار به این معناست که سازمانها با توجه به نیازشان سیستمهای مختلف را روی ERP فعال و از آن استفاده میکنند، همچنین این ویژگی اجازه میدهد تا هر زمان که کسبوکار پیشرفت کرد و نیاز به ابزارهای جدید داشت یا نیاز داشت تا ابزارهای موجودش را ارتقا دهد، مشکلی نداشته باشد و با آسودگی تغییرات مد نظر در ERPاش اعمال شود.
فضای کار دیجیتال تیمیار به ابزارهای تخصصی انجام کار مجهز شده است، ما به آنها اتاقهای اختصاصی میگوییم. اتاق مالی و حسابداری، بازاریابی و فروش، تولید و انبار و... این اتاق به ابزار لازم انجام کارهای تخصصی مجهز شدهاند و ضامن عملکرد آنها، نرمافزار قدرتمند ERP است. ERP تیمیار با ایجاد یکپارچگی در تمام فرایندهای سازمان بین این اتاقهای اختصاصی ارتباط برقرار میکند، ابزار لازم هرکدام را در اختیارشان قرار میدهد و با کمترین هزینه زمانی سرعت انجام فرایندها را بهبود میدهد. بخشهای مختلف سازمان شما شاید در ظاهر اجزای جدا از هم باشند اما در بستر ERP در قالب یک کل منسجم به کار خود ادامه میدهند، با تاکید بر اینکه هیچکدامشان در محیط کار فیزیکی حضور ندارند.
ERP تیمیار، فراتر از یک ERP
نرمافزار ERP تیمیار در کنار داشتن سیستمها و ماژولهای معمول که در محصولات با کلاس جهانی وجود دارند سیستمها و ابزارهایی در اختیار کاربران خود قرار میدهد که در هیچکدام ERPهای موجود در بازار وجود ندارد.
وقتی میگوییم ERP تیمیار از یک ERP فراتر است دقیقا به وجود همین ابزارهای اختصاصی اشاره داریم. ابزارهایی مثل مدیریت یکپارچه محتوا (ICMS)، فروشگاه ساز آنلاین، ابزارهای مدیریت دورکاری و غیره. ERP تیمیار با قرار دادن این امکانات در اختیار سازمانها و کسبوکارها به آنها کمک میکند همزمان در سه عرصه فضای کار دیجیتال، مدیریت دورکاری کارکنان، مدیریت محتوای وبسایت و فروشگاه آنلاین با ابزاهای قدرتمندی فعالیت کنند و امور خود را مدیریت نمایند.