استراتژی‌ های استقرار نرم افزار ERP

جهان امروز، جهان مدیریت صحیح ارتباط با مشتری (CRM)، مشتری مداری و مدیریت تجربه مشتریان (CEM)، است که تمامی این مدیریت‌ها، منجر به بهبود فرایندهای سازمانی، کاهش هزینه‌ها، افزایش سرعت و دقت کاری، افزایش بهره‌وری، آگاهی کامل از فرایند‌های کاری، تصمیم‌گیری درست و آگاهانه مدیریتی و استفاده مناسب از گزارشات ترکیبی و تحلیل BI، خواهد شد. آگاهیم که امکان رقابت در بازارهای جهانی، بدون تحول دیجیتالی عظیم و انتخاب نرم افزار یکپارچه مرتبط (انتخاب و پیاده‌سازی نرم‌افزار ERP‌)، تقریباً کاری غیرممکن است. ERP بسیاری از عملکردهای پیش پا افتاده را به طور خودکار انجام داده‌، به انجام فرآیندها سرعت می‌بخشد، پایگاه داده‌های اطلاعاتی را بهبود بخشیده، باعث عملکرد یکپارچه بخش‌های مختلف یک سازمان خواهد شد و تعامل با مشتریان را نیز بهبود می‌بخشد. پیاده‌سازی نرم افزار ERP یک روش گام‌به‌گام است که می‌تواند در بعضی مواقع به یک فرآیند پیچیده تبدیل شود و سازمان‌ها بر  حسب نیاز، از استراتژی‌های پیاده‌سازی ERP متفاوتی پیروی می‌کنند، زیرا این استراتژی‌های متفاوت به محدودیت بودجه‌، اهداف کسب‌و‌کار‌، اهمیت زمان و غیره بستگی دارد. در این مقاله به تعدادی از این استراتژی‌ها پرداخته می‌شود.

 

استراتژی پیاده سازی erp

 

انواع استراتژی‌های پیاده‌ سازی نرم افزار ERP

1. استراتژی پیاده‌سازی انفجار بزرگ

در استراتژی پیاده‌سازی انفجار بزرگ‌، همه ماژول‌های ERP و عملکردهای کل سازمان، در یک روز پیاده‌سازی می‌شوند. کارمندان هم باید در همان روز به نرم افزار ERP جدید، منتقل شوند. این پیاده‌سازی می‌تواند در سطوح مختلف جغرافیایی: شهر‌، استان‌، کشور یا در چند کشور به طور همزمان اجرا شود. مهم‌ترین نقطه ضعف این استراتژی این است که سازمان‌ها پس از پیاده‌سازی، امکان بازگشت مجدد به سیستم قبلی خود را ندارند. البته از مزایای مختلفی از جمله حداقل مدت زمان مورد نیاز برای پیاده‌سازی و حداقل اتلاف منابع، نیز برخوردار است.

2. استراتژی پیاده‌سازی انفجار متوسط

استراتژی پیاده‌سازی انفجار متوسط از رویکرد راه‌اندازی تدریجی برای پیاده‌سازی نرم افزار ERP، پیروی می‌کند. این بدان معنی است که ماژول‌های مختلف ERP به طور جداگانه پیاده‌سازی می‌شوند. به عنوان مثال‌، ماژول مالی در مرحله اول‌، بازاریابی در مرحله دوم‌، منابع انسانی در مرحله سوم و به این ترتیب، اجرا می‌شوند. بنابراین‌، مقابله با چالش‌های راه‌اندازی هر ماژول به طور جداگانه پس از اجرای آنها آسان‌تر خواهد بود. یکی دیگر از مزیت‌های این استراتژی در این است که کارمندان قبل از شروع اجرای پروژه‌، از یک تجربه عملی بهره‌مند خواهند شد. یکی از اشکالاتی که در این استراتژی وجود دارد این است که برخی از سازمان‌ها پس از انجام مراحل پیاده‌سازی‌، دچار کاهش بازدهی و عملکرد می‌شوند.

3. استراتژی پیاده‌سازی راه‌اندازی تدریجی

در استراتژی پیاده‌سازی راه‌اندازی تدریجی‌، پیاده‌سازی در فازهای مختلف و در مدت زمان طولانی اتفاق می‌افتد. تیم مدیریت اصلی زمان کافی برای تحلیل در مورد چگونگی پیاده‌سازی را دارند‌، که به آن‌ها این امکان را می‌دهد تا یک استراتژی ایده‌آل را ایجاد کنند. این استراتژی اغلب شامل عناصری از جمله:

  1. طرح پیاده‌سازی
  2. سفارشی‌سازی
  3. تست سیستم

یک مزیت قابل توجه این استراتژی این است که تیم پیاده‌سازی، از شکست‌های اولیه مراحل پیاده‌سازی، موارد زیادی می‌آموزند. اشکال این استراتژی، خستگی زیاد کارکنان است زیرا پیاده‌سازی تمام ماژول‌های ERP، فرآیندی بسیار طولانی است.

 

استراتژی پیاده سازی erp

 

4. راه‌اندازی تدریجی بر اساس موقعیت جغرافیایی

این استراتژی در حال حاضر در حال افزایش است زیرا بسیاری از سازمان‌ها در چندین منطقه جغرافیایی شعباتی افتتاح کرده‌اند و با اتخاذ راه‌اندازی تدریجی بر اساس موقعیت جغرافیایی‌، می‌توانند متناسب با نیازهای متنوع یک منطقه خاص سازگار شوند. مزیت قابل توجه این استراتژی این است که سازمان‌ها می‌توانند دیدگاه 360 درجه‌ای از جنبه‌های اجتماعی‌، اقتصادی‌، سیاسی‌، فرهنگی و سازمانی یک منطقه خاص را به‌دست آورند و البته اشکال این استراتژی در اجرای همزمان فرایندهای مختلف مدیریت تغییر است.

5. راه‌اندازی تدریجی بر اساس واحد کسب‌و‌کار

کسب‌و‌کارهای بزرگ دارای چندین بخش هستند که به طور مستقل عمل می‌کنند. در این استراتژی‌، ماژول‌های ERP در هر بخش یک به یک پیاده‌سازی می‌شوند. این یک استراتژی سودآور است زیرا کارمندان از اشتباهات پیاده‌سازی‌های گذشته درس می‌گیرند و از تکرار همان در آینده اجتناب می‌کنند. از مزیت‌های این استراتژی نرخ پذیرش کارمندان بالاتر و ریسک پایین‌تر، است. برعکس، اشکال عمده آن، زمان پیاده‌سازی طولانی است.

6. استراتژی پیاده‌سازی راه‌اندازی موازی

این استراتژی نیاز به استفاده از هر دو سیستم دارد، سیستم‌های قدیمی و سیستم ERP جدید. کارمندان می‌توانند ضمن کار با سیستم قدیمی‌، کار با سیستم جدید را بیاموزند. نکته مثبت این استراتژی این است که هیچ موضوعی پیرامون انتقال سیستم و یکپارچگی داده‌ها وجود ندارد. تنها اشکال این است که هر تعامل باید دو بار ثبت شود، هم در سیستم قدیمی و هم در سیستم ERP جدید. علاوه بر این‌، ممکن است هزینه پیاده‌سازی سیستم ERP در مراحل نهایی بسیار افزایش یابد.

 نتیجه

پیاده‌سازی نرم افزار ERP یک فرایند دقیق است و زمان زیادی را از شما می‌گیرد. استراتژی های پیاده سازی ERP مختلفی با مزایا و معایب متفاوت وجود دارد که شرکت‌ها به منظور نصب موفقیت‌آمیز سیستم ERP، یکی از آن‌ها را بر می‌گزینند. پس از نصب ERP‌، تفاوت در نحوه کسب و کار را احساس خواهید کرد. نرم‌افزار ERP تمام عملکردهای مهم کسب‌و‌کار را به طور خودکار انجام می‌دهد و کارکنان زمان بیشتری برای تمرکز بر کارهایی که نیاز به نبوغ انسانی دارد، خواهند داشت. علاوه بر این‌، بخش‌های مختلف به طور موازی با یکدیگر کار خواهند کرد. شما به طور کارآمد به مشتریان خود خدمت خواهید کرد و البته رقابت سختی با بزرگان صنعت، خواهید داشت.

 

توسعه مدیریت هوشمند یکپارچه کسب و کار
( تعرفه‌های تیم‌یار ابری )

 

مترجم: نیلوفر نظری

منبع: www.erpnews.com

{{ message_need_to_login }}
{{language.message_not_empty}}
{{count_of_comments}} 
{{massage_and_class_chat.message}}
{{massage_and_class_tariff.message}}