نکات راه اندازی فروشگاه‌ اینترنتی

راه اندازی فروشگاه اینترنتی برای کسب‌وکارهای دیجیتال، امروز نه یک انتخاب که ضرورت است. این موضوع به قدری در دنیای پرتلاطم و رقابتی کسب‌وکار آنلاین حیاتی‌ست که نمی‌توان یک کسب‌و‌کار دیجیتالی که محصول یا خدمتی برای عرضه دارد را بدون داشتن یک فروشگاه آنلاین تصور کرد. فروشگاه‌های آنلاین علاوه‌بر ایجاد انعطاف و چابکی در مسیر سفر مشتری، به مدیران کسب‌وکارها اجازه می‌دهد تا هر تعداد کالایی که می‌توانند و می‌خواهند را در فروشگاه‌شان برای فروش قرار دهند و قیف فروش خود را وسیع‌تر و حوزه‌های درآمدی خود را بیش‌تر کنند.

 

نکات راه اندازی فروشگاه اینترنتی

 

اما راه‌اندازی و شروع به‌کار این فروشگاه‌ها چگونه است؟ چگونه می‌توانیم از حداکثر ظرفیت آن‌ها استفاده کنیم؟ کدام پلتفرم‌ برای کسب‌وکار ما مناسب‌تر است و ویژگی‌های هرکدام از آن‌ها چیست؟ در این مقاله سعی داریم پاسخ مناسبی به این پرسش‌ها بدهیم و شما را با این دنیای جذاب و البته سودآور آشنا کنیم.

 گام‌های اساسی برای راه اندازی فروشگاه اینترنتی

اولین و مهم‌ترین گام، بدانید چه می‌خواهید.

شما قصد راه‌اندازی یک فروشگاه آنلاین دارید. قطعا می‌دانید که صرف داشتن نیت، به انجام کار ختم نمی‌شود. شما باید ساعت‌های زیاد درباره‌ی این‌که فروشگاه‌تان در چه زمینه‌ای می‌خواهد فعالیت کند و می‌خواهید چه محصول یا خدماتی بفروشید فکر کنید. بهتر است قبل از شروع به‌کار این سوالات را از خودتان بپرسید:

  • چه محصولی می‌خواهید بفروشید؟
  • آیا محصول شما کالای قابل لمس است یا خدمتی ناملموس؟
  • کالا یا خدمات شما برای چه‌ گروهی‌ست؟ عموم مردم یا قشری خاص؟
  • نحوه ارسال محصول شما و رساندن آن به‌دست مشتری چگونه است؟
  • آیا فروشگاهی تک‌محصولی هستید یا طیف گسترده‌ای از محصولات را می‌فروشید؟
  • برای آن دسته از کالاهایی که می‌خواهید به‌فروش برسانید نیاز به انبارهای جداگانه دارید یا یک انبار واحد برای همه آن‌ها کافیست؟

این‌ها سوالات اساسی است که در زمان ایده‌پردازی برای راه اندازی فروشگاه اینترنتی باید از خودتان بپرسید تا چارچوب آن در ذهن شما نقش ببندد، البته در همه‌حال از تحلیل و شناخت رقبا غافل نشوید.

دومین گام، پیش به‌سوی برندینگ.

پس‌از آن‌که تصمیم‌تان درباره محصول یا خدماتی که می‌خواهید بفروشید نهایی شد، وقت آن است به سراغ برندتان بروید. متاسفانه این گام از نگاه برخی صرفا اتلاف وقت است، اما بگذارید از این زاویه به مسله نگاه کنیم. شما به عنوان خریدار، آیا به مغازه‌ای که نه نام و نشان درست و حسابی دارد و نه مشخص است چه می‌فروشد و صرفا چند قطعه کالا را با بی‌سلیقگی پشت شیشه ویترین‌اش چیده است اعتماد می‌کنید و از آن خرید می‌کنید؟ فروشگاه اینترنتی شما هم دقیقا مانند مغازه‌ای است که با نامی زیبا، محصولاتی دل‌ربا و ویترینی شیک‌ و منظم‌ اعتماد مشتریان را جلب و پروسه خرید را تبدیل به تجربه‌ای بی‌نظیر می‌کند و آن‌ها را به استفاده از محصولات و خرید بیش‌تر از شما ترغیب می‌کند. پس، انتخاب نام تجاری مناسب و فراتر از آن طراحی یک مسیر سفر منحصربه فرد برای مشتریان، اولین قدم برای شناسایی و ماندگاری شما در ذهن آن‌هاست. برای انتخاب نام تجاری از متخصصان و کارشناسان، مشاوران یا حتی دوستان و آشنایان هم می‌توانید نظرخواهی کنید. نام‌های کاندید شده را یادداشت کنید و بهترین را انتخاب کنید. به‌هیچ وجه فرایند کسل کننده‌ای نیست، امتحانش کنید، مسله‌ای که اهمیت دارد نادیده نگرفتن این مرحله است. کسب‌وکار اینترنتی شما برای رشد و ادامه حیات‌اش در آینده دیر یا زود به یک نام تجاری نیاز پیدا می‌کند، پس مطمئن شوید که از قبل فکرش را کرده‌اید.

سومین گام، انتخاب نام سایت.

محصولی که قصد عرضه‌اش را دارید به‌همراه نام تجاری‌تان انتخاب کردید. حالا زمان آن رسیده است که برای فروشگاه‌تان یک تابلو بزنید، این تابلو درواقع همان آدرس وبسایت شماست. قبل ار راه اندازی فروشگاه اینترنتی شما می‌توانید با مراجعه به شرکت‌های ثبت دامنه و بررسی نام‌های موجود نام مناسبی را انتخاب کنید. بهتر است نام سایت‌تان کوتاه باشد و به‌راحتی به‌خاطر سپرده شود. البته نیازی نیست که بگوییم نام انتخابی باید با کاری که انجام می‌دهید هم‌خوانی داشته باشد. هیچ‌کس در سوپرمارکت به دنبال کتاب فلسفی نمی‌گردد.

چهارمین گام، خرید هاست.

در مرحله چهارم هستیم، شما محصولتان را انتخاب کرده‌اید، نام تجاری دارید، دامنه خود را ثبت کرده‌اید و حالا وقت اسباب‌کشی است؛ یعنی خرید هاست، هاست حکم مغازه فیزیکی شما را دارد. تمام اطلاعات (محصولات، مشتریان، تاریخچه تراکنش‌ها و...) سایت شما بر روی هاست ذخیره می‌شود. در زمان خرید یک مغازه به چه ویژگی‌هایی توجه می‌کنید؟ شلوغ بودن محل، بالا بودن میزان رفت‌وآمد، در دسترس بودن آدرس و داشتن جای پارک مناسب و مسائلی از این دست، برای خرید یک هاست مناسب‌ باید این مسایل را در نظر داشته باشید، سرعت بالا، پشتیبانی مناسب، امکانات و ویژگی‌های جانبی متنوع و... . هاست، ستون فقرات وبسایت شماست، استفاده از هاست‌های ضعیف و ارزان قیمت در آینده که کسب‌وکارتان رشد می‌کند، سایت شما را با مشکلات فراوانی روبرو خواهد کرد. پس در زمان انتخاب هاست، کمی ولخرجی کنید.

 

راه اندازی فروشگاه اینترنتی

 

پنجمین گام، طراحی وبسایت.

چهار مرحله قبلی صرفا مقدمات کار بودند، از این‌جا به بعد وارد مراحل اصلی می‌شوید. اگر نام وبسایت تابلوی مغازه باشد، خود وبسایت ویترین آن است، و قطعا مغازه‌ای با ویترین نامنظم و طراحی بد، توان جذب هیچ مشتری‌ای را ندارد. برای طراحی وبسایت‌تان باید حساس و دقیق باشید، هرچه ویترین مغازه شما زیباتر، منظم‌تر و در عین حال ساده‌تر باشد، راحت‌تر مشتریان را جذب می‌کنید و مشتری راحت‌تر می‌تواند آن‌چه را که می‌خواهد انتخاب کند. در نتیجه با خاطری خوش مغازه شما را ترک می‌کند و این یعنی می‌توانید برای دفعات بعدی باز هم او را در مغازه‌تان ببینید. در نظر داشته باشید که وبسایت شما یک سایت فروشگاهی است، یعنی باید فرایندهای انتخاب و خرید محصول تا جای ممکن آسان و ساده باشد. البته زیاد هم نگران نباشید، امروز با وجود پلتفرم‌ها و راهکارهای مختلف برای طراحی و اجرای وبسایت‌های گوناگون قالب‌ها و طرح‌های بسیار زیادی در دسترس شما هستند که با توجه به نیاز و البته سلیقه‌تان می‌توانید آن‌ها را انتخاب و حتی شخصی‌سازی کنید.

استفاده از سیستم‌های مدیریت محتوای شناخته شده‌ مانند وردپرس یا جوملا می‌تواند ابزار مناسب این کار را در اختیار شما قرار دهد. البته برخی شرکت‌ها برای افراد مبتدی یا کسانی که حوصله سر و کله زدن با منوهای تودرتو یا کدهای HTML را ندارند سیستم‌هایی طراحی کرده‌اند که کار با سایت و راه اندازی فروشگاه اینترنتی را بسیار راحت و در حد چند کلیک آسان کرده‌ است، دید و تیمچه (که جلوتر بررسی‌شان می‌کنیم) مثالی از این سیستم‌ها هستند.

ششمین گام، مجوزها و درگاه‌ها.

پس‌از این‌که فروشگاه اینترنتی خود را ثبت کردید باید به سراغ اخذ مجوزهای قانونی لازم برای استفاده از درگاه‌های پرداخت بانکی بروید. برای این‌کار دو راه دارید، یکی مراجعه مستقیم به بانک و عقد قرارداد یا استفاده از درگاه‌های واسط. برای استفاده از درگاه‌ مستقیم بانکی نیاز به نماد اعتماد الکترونیکی دارید که برای دریافت آن‌هم باید روال قانونی را طی کنید. استفاده از درگاه‌های واسط معمولا پروسه‌ کوتاه‌تری دارند و استفاده از آن‌ها رایگان نیست و برای هر تراکنش باید کارمزد بپردازید. البته برخی شرکت‌ها با ارائه هاست فروشگاهی تمام موارد فوق را انجام می‌دهند و شما را از دردسرهایش رها می‌کنند. تنها دغدغه شما باید فروش محصول‌تان باشد نه چیز دیگری.

هفتمین گام، تبلیغات.

بدون تبلیغات تمام مسیری که تا اینجا آمده‌اید بدون نتیجه است. شما محصول یا محصولاتی با یک نام تجاری برای فروش دارید، یک وبسایت آماده با نام و طراحی زیبا و ساده آماده کرده‌اید و تمامی مجوزها را دارید. حالا وقت آن است که به سراغ مشتری‌ها بروید و خودتان را معرفی کنید. شبکه‌های اجتماعی، ایمیل، پیامک و گوگل از پلتفرم‌های تبلیغاتی شناخته شده و البته توانمند هستند. برخی از شرکت‌ها به شما ابزارهای لازم برای مدیریت تمام کانال‌های تبلیغاتی از جمله ایمیل، پیامک و... را می‌دهند. همچنین ابزارهای بهینه‌سازی موتورهای جستجو (SEO) را نیز در اختیار شما می‌گذاردند تا تمام آمار و ارقام لازم برای مدیریت و بهبود سایت و فروشگاه خود را در اختیار داشته باشید.

فروشگاه‌سازهای اینترنتی، راهی آسان، کاربردی و ارزان

طی کردن این مسیر پرپیچ و خم و تمام کردن هر مرحله به تنهایی کاری دشوار و طاقت‌فرساست. برای کسانی که به دنبال راه اندازی فروشگاه اینترنتی خودشان هستند بهترین و البته به صرفه‌ترین راه استفاده از فروشگاه‌سازهای اینترنتی است. امروز در بازارِ این سیستم‌های مدیریت محتوا محدوده قیمتی و عملکردی بسیار متنوعی وجود دارد. انتخاب شما از بین گزینه‌های موجود اما باید با نگاه به آینده باشد، انتخاب فروشگاه‌ساز ارزان قیمت شاید در کوتاه‌مدت از لحاظ مالی به‌صرفه باشد ولی با رشد کسب‌وکار شما این فروشگاه‌سازها توان مدیریتی خود را به سرعت از دست می‌دهند و هزینه‌های بسیار بالایی را به شما تحمیل می‌کنند. چراکه باید علاوه‌بر جبران زیان ناشی از ریزش مشتری، مجدد برای خرید یک فروشگاه‌ساز جدید هزینه بالاتری بپردازید. یکی از سیستم‌های فروشگاه ساز بازار آی‌تی کشور «تیمچه» است. محصولی از شرکت دانش‌بنیان تیم‌یار که همراه قابل اطمینان شما در مسیر مدیریت و راه اندازی فروشگاه اینترنتی است. 

 

راه اندازی فروشگاه اینترنتی با تیمچه

 

با امکانات تیمچه آشنا شوید

 

آشنایی مختصر با چند فروشگاه‌ساز مطرح و کاربردی

امروز برای راه اندازی فروشگاه اینترنتی خودتان گزینه‌های بسیار زیادی برای انتخاب پیش روی‌تان دارید. با وجود شرکت‌های مختلف ارائه‌دهنده این سیستم مدیریت محتوا، دست شما تا حد زیادی برای انتخاب آگاهانه و هدفمند باز است تا با توجه به بودجه و میزان آشنایی‌تان با مسائل فنی، فروشگاه‌ساز خود را انتخاب کنید و کسب‌وکار اینترنتی خود را شروع کنید. در ادامه به معرفی چند فروشگاه‌ساز مطرح جهانی می‌رویم.

Shopify، شعار این پلتفرم بر پشتیبانی همیشگی و قدرتمند از مشتریانش استوار است. البته در عمل نیز Shopify این شعار را واقعیت بخشیده و با سیستم پشتیبانی بیست‌وچهار ساعته در هفت روز هفته و سیصدوشصت‌وپنج روز سال تمام مشکلات و نیازهای مشتریان را برطرف می‌کند. این پلتفرم با ساختار منعطف خود به کاربرانش اجازه می‌دهد بدون دانستن حتی یک خط کد نویسی تمام مسایل مربوط به طراحی و به‌روزرسانی وبسایت‌ فروشگاهی خود را انجام دهند.

Wix، یک فروشگاه‌ساز با قابلیت ویرایش Drag-and-Drop که می‌تواند هرکسی را به یک طراح وبسایت تبدیل کند. Wix هرآن‌چه که برای یک فروشگاه اینترنتی نیاز دارید در اختیارتان می‌گذارد، از هزاران قالب پیش‌فرض برای هر نوع فروشگاه تا دامنه رایگان و ادیتور کاملا کاربردی.

BigCommerce، انتخاب مناسب برای زمانی که می‌خواهید وبسایت‌تان هم‌پا با رشد کسب‌وکارتان تغییر کند. با این دیدگاه انتظار یک فروشگاه‌ساز ارزان و مناسب برای مبتدی‌ها را نداشته باشید. برای پکیج کامل BigCommerce باید سالانه پنجاه‌هزار دلار هزینه کنید، این مبلغ شاید در ابتدا زیاد به‌نظر برسد اما با رشد کسب‌وکارتان و آن‌چه که BC در اختیارتان می‌گذارد این مبلغ به زودی برای‌تان عادی می‌شود. BC با استفاده از خودکارسازی فرایندها و شخصی‌سازی مسیر خرید برای مشتری و همچنین پیشنهاد راهکارهای تازه برای جذب مشتریان جدید عملا به‌عنوان یک مشاور حرفه‌ای در کنار کسب‌وکار شما حضور دارد.

Weebly، ساده‌ترین و ارزان قیمت‌ترین فروشگاه‌ساز این لیست است. برای کسب‌وکارهای محلی و کوچک که نمی‌خواهند برای راه اندازی فروشگاه اینترنتی درگیر گرفتاری‌های برنامه‌های بزرگ و منوهای پیچیده شوند این پلتفرم انتخاب اول و آخرشان است. Weebly تمام ابزارهای موردنیاز برای یک کسب‌وکار کوچک را در اختیار کاربر قرار می‌دهد.

«تیمچه»، فروشگاه‌ساز ایرانی با استاندارد جهانی

تیمچه، سیستم مدیریت یکپارچه فروشگاه اینترنتی شرکت تیم‌یار است. این سیستم نرم‌افزاری با در اختیار داشتن ویژگی‌ها و توانایی‌های فروشگاه‌سازهای مطرح جهانی آن‌چه‌ که یک کسب‌وکار ایرانی نیاز دارد را در اختیارشان قرار می‌دهد. تیمچه ویژگی‌هایی از قبیل، امکان راه‌اندازی خبرنامه و وبلاگ، تعریف سیستم‌های تخفیف موضوعی، تعریف بی‌نهایت توضیحات برای هرکالا، گواهی SSL رایگان، درگاه پرداخت اینترنتی و حتی یکپارچگی با نرم افزار خدمات پس از فروش کسب‌وکار شما را دارد. تیمچه به‌دلیل یکپارچگی‌اش با نرم‌افزار ERP تیم‌یار با سیستم‌های موردنیاز از جمله مالی، انبار و فروش و سایر سیستم‌ها هماهنگ می‌شود. تیمچه در ارتباط با «دید»، سیستم مدیریت محتوای یکپارچه وبسایت تیم‌یار به اوج بازدهی و بالاترین عملکرد ممکن می‌رسد و ابزار مدیریتی قدرتمندی در حوزه وبسایت و فروشگاه اینترنتی کسب‌وکارها در اختیار کاربران می‌گذارد. بدون توجه به اندازه و مرحله رشد کسب‌وکار، تیمچه همراه مطمئن صاحبان کسب‌وکارها برای ادامه فعالیتشان است و برای رشد کسب‌وکارها مسیر را هموار خواهد کرد.

 

با تیمچه آشنا شوید

 

با دید آشنا شوید

 

منبع:

Crazyegg

Ecommerce-platforms

{{ message_need_to_login }}
{{language.message_not_empty}}
{{count_of_comments}} 
{{massage_and_class_chat.message}}
{{massage_and_class_tariff.message}}