یکسال با OKR؛ تیمیار چگونه موفق به پیادهسازی این روش شد؟
نزدیک به یکسال از پیادهسازی روش اهداف و نتایج کلیدی (OKR) در مجموعه دانشبنیان تیمیار میگذرد. تجربهها و آوردههای پیادهسازی این روش در تیمیار چه بوده است؟
به گزارش روابط عمومی تیمیار، چند روز دیگر به یکسالگی پیادهسازی روش OKR در تیمیار میرسیم. روشی که در آغاز اجرای آن در این مجموعه دانشبنیان اما و اگرهای فراوانی داشت و با توجه به تجربههای قبلی در کسبوکارهای ایرانی، باور بسیاری بر این بود که اجرای این روش تا قبل از پایان سال ۱۴۰۱ متوقف خواهد شد. اما اجرای این روش در تیمیار نه تنها متوقف نشده که برای سال آینده نیز با قدرت بیشتری ادامهدار خواهد بود.
OKR یا اهداف و نتایج کلیدی از روشهای شناختهشدهی مدیریتی برای هدفگذاری سازمان و فرایندهای آن است. این مفهوم را اولین بار شرکت «اینتل» و مدیرعامل آن «اندی گروو» به کسبوکارهای جهان معرفی کرد. اینروزها بیشتر شرکتهای بزرگ و موفق جهان مثل گوگل، لینکدین، توئیتر و... این روش را پیادهسازی و اجرا کردهاند. از مزایای اجرای این روش در سازمانها میتوان به این موارد اشاره کرد:
پیادهسازی OKR در تیمیار علاوهبر اینکه زمان و منابع در دسترس اعضای این سازمان را بهینهتر کرد، به آنها برای به انجام رساندن هدفهای اصلی سازمان نیز کمکهای فراوانی کرد. ایجاد یک چارچوب دقیق، شفاف و اثربخش برای همه اعضا، انتقال صریح و دقیق پیام اصلی هدفهای سازمان به اعضای آن و کمک به مدیران و تصمیمگیران برای تعیین اهداف واقعیتر و توزیع بهینهتر منابع تنها بخشی از دستاوردهایی بود که اجرای OKR برای تیمیار داشت.
حرکت به سمت هدفهای سازمان با حضور حداکثری اعضا، استفاده از تمام ظرفیتهای سازمان، بالابردن روحیهی همکاری و کارِ تیمی، استفاده از نظر تمام اعضای سازمان برای هدفگذاری و تعیین هدفهایی متناسب با عملکرد فردی، تیمی و واحدی دلیلهای اصلی پیادهسازی OKR و موفقیت آن در تیمیار بوده است.
OKR در تمام واحدهای تیمیار پیادهسازی شده است. از توسعه محصول گرفته تا فروش، بازاریابی، حسابداری، آموزش و حتی تیم ناظر بر اجرا و ساخت «خانه تیمیار»، همه واحدهای تیمیار از ویژگیهای این روش کاربردی بهره میبرند. نتیجه اینکه تمام واحدهای مجموعه دانشبنیان تیمیار با آگاهی کامل و دقیق از هدفها و چگونگی رسیدن به آنها، برای حرکت به سمتشان و آزمودن خودشان برای رویارویی با چالشها آمادگی کامل داشتند و هرکدام با هرنقشی، مانند عضوی حیاتی برای رسیدن به هدفها فعال بودهاند.
موفقیت پیادهسازی این روش در تیمیار را باید در طرحریزی و اجرای اصولی آن در سازمان دانست. ارایه دقیق و شفاف قواعد آن و انتقال روشن پیام مدیران ارشد سازمان و بیان انتظاراتشان از اعضای سازمان، موفقیت اجرای این روش را در تیمیار تضمین کرد. موفقیتی که با حضور همه اعضای سازمان به وجود آمد و برای سال آینده نیز ادامهدار شد.
فضای کار تیمیار تنها فضای کار دیجیتال مبتنی بر ERP در جهان است. این فضای کار نیاز کسبوکارها به داشتن دفترهای کار فیزیکی بزرگ و هزینهزا را بهشدت کاهش میدهد. فضای کار تیمیار به بیش از ۳۰ ماژول، ۱۰۰ سیستم و زیرسیستم و دهها راهکار تخصصی و کاربردی مجهز است. سیستمها و راهکارهایی برای مدیریت دیجیتال کسبوکارها در هر صنفی و با هر اندازهای. فضای کار تیمیار در کنار قابلیت سفارشیسازی گسترده، ابزارهای لازم کسبوکارها برای برنامهریزی، تصمیمگیری و اجرای دقیق برنامههای کوتاهمدت و بلندمدت را در اختیارشان میگذارد. همچنین امکان پیادهسازی فضای کار تیمیار در هر سازمانی با هر مقیاسی وجود دارد و شرکتهای دانشبنیان، استارتآپها و شرکتهای کوچک و متوسط را قادر میسازد با استفاده از ظرفیتهای این فضای کار دیجیتال سرعت رشد و توسعه خود را افزایش دهند.