انبارداری صنعتی چیست؟ از گذشتههای دور، انبار نقشی کلیدی در کسبوکارها داشته است. چه در کسبوکارهای تولیدی، چه در کسبوکارهایی که هدفهای دیگری مانند توزیع یا فروش محصول مشغولاند، انبار حلقه اصلی مدیریت زنجیره تامین و تدارکات آنها است.
هر مفهوم و فرایندی در دنیای تجارت زمانیکه با پسوند «صنعتی» ترکیب میشود به مرحله بالاتری میرود. صنعتی شدن یعنی خودکار شدن، سریعتر شدن و هوشمند شدن کارها. در حوزه انبارداری نیز وقتی با انبارداری صنعتی روبهرو میشویم منظورمان انتقال فرایندهای سنتی انبارداری به عصری جدید است. عصری که در آن دستگاههای بارکدخوان، رباتهای حملکننده و ماشینآلات خودکار جای انجام دستی و زمانبر فرایندهای نظمدهی و مدیریت انبار را گرفتهاند.
البته انبارداری صنعتی به شکل دیگری نیز تعریف شده است. شکلی که سادهتر و به معنای لغوی نزدیکتر است. در این تعریف انبارداری صنعتی یعنی جایی که کارخانهها و کسبوکارهای تولیدی و صنعتی محصولات خود را انبار میکنند. طبق این تعریف، انبار صنعتی یعنی مکانی بزرگ که محصولات صنعتی تولید شده در آن جای میگیرند.
در این مقاله از تیمیار ابتدا به سراغ بررسی مفهوم انبار و انبارداری میرویم و سپس انبارداری صنعتی و اصول و ویژگیهای آن را برمیشماریم. همچنین به معرفی ابزاری هوشمند میپردازیم که قادر است صفر تا صد مدیریت انبارهای کسبوکار شما را بهعهده گیرد.
همچنین بخوانید: نرم افزار انبارداری
بگذارید پیش از آنکه به سراغ بررسی ابعاد و ویژگیهای انبارداری صنعتی برویم کمی با مفهوم انباداری نیز آشنا شویم. انبارداری به زبان ساده یعنی نگهداری از کالاها و موجودی فیزیکی مواد پیش از فروش به مصرفکننده یا استفاده در خط تولید. انبار امکان حفاظت از کالاها، دسترسی آسان به آنها، محاسبه حجم و هزینه و در یک کلام امکان سازماندهی دقیق محصولات و مواد را فراهم میکند.
برای کسبوکارهای کوچک و نوپا انبار میتواند یکی از اتاقهای خانه شما، انباری مسکونی یا حتی اجاره اتاقی کوچک در مناطق ارزان شهر باشد. اما برای کسبوکار بزرگ و صنعتی انبارها سازههای بزرگی هستند که ویژگیهای خاصی دارند. ویژگیهای که از استحکام و امنیت تا پیادهسازی سیستمهای هوشمند را شامل میشود. همان چیزی که به آن میگوییم انبارداری صنعتی.
تعریف انبار صنعتی و انبارداری صنعتی
انبار صنعتی و انبارداری صنعتی مفهومی تقریبا یکسان دارند. انبار صنعتی سازهای بزرگ است که محصولات تولیدی یا مواد اولیه مجموعههای صنعتی را در خود ذخیره میکند. انبارداری صعنتی، در یکی از تعریفهایش به فرایندهایی است که در دل انبارهای صنعتی در جریان هستند. یک انبار صنعتی از اجزای مختلفی تشکیل شده است. اجزایی که تقریبا میان همه آنها مشترک هستند. برخی از این اجزا عبارتند از:
برخی از مجموعههای تولیدی که فروش مستقیم از کارخانه دارند ممکن است در کنار انبارهایشان محلی برای نمایش محصولات تولیدی خود نیز داشته باشند. یعنی در برخی کسبوکارها انبار به نمایشگاه محصولات نیز مجهز است.
بخوانید: حسابداری صنعتی
در ادامه ویژگیهای انبارداری صنعتی را در دو بخش بررسی میکنیم: اول ویژگیهای فزیکی و سختافزاری، دوم ویژگیهای نرمافزاری. انبار صنعتی که برای نگهداری از محصولات و مواد تولیدی و صنعتی استفاده میشود باید ویژگیهای زیر را داشته باشد:
اما ویژگیهای نرمافزاری انبار صنعتی چیست؟ در ادامه میخوانیم:
البته اینها بخشی، و البته بخش مهمی، از ویژگیهای نرم افزار مدیریت انبار صنعتی است. طراحی و تعبیه فضاهایی برای پیادهسازی ابزارهای جدید و فناورمحور موضوع مهم دیگری است که در طراحی و پیادهسازی انبارهای صنعتی باید مورد توجه شما باشد.
تا اینجا با ویژگیهای اصلی انبارداری صنعتی و ابزارهایی که برای مدیریت آن نیاز است آشنا شدید. حال نوبت آن رسیده که با نرمافزاری یکپارچه، هوشمند و دقیق آشنا شوید که فرایندهای مدیریت انبار و انبارداری صنعتی شما را آسان، شفاف و خودکار میکند.
تیمیارERP یک نرمافزار مدیریت منابع سازمان است که مهمترین ویژگی آن یکپارچگی و قدرت بالای آن است. در تیمیارERP تمام بخشهای مختلف کسبوکار شما در یک سیستم نرمافزاری یکپارچه میشوند و دادههای مورد نیاز بین هر بخش واحد بدون کمترین خطا رد و بدل میشود.
برای مثال وقتی محصولی از خط تولید به انبار میرود و قرار است در طبقه خودش قرار گیرد، مدیر انبار و مدیر تولید فقط و فقط نیاز دارند تا روی تیمیارERP خود یک کلیک ساده کنند. تمام فرایندهای استقرار تیمیارERP با توجه به فرایندهای مهم کسبوکار تنظیم میشوند و با یکبار تنظیم، فرایندهای حیاتی کسبوکار خودکار پیش میروند.
برخی از ویژگیهای اصلی سیستم انبارداری تیمیارERP که کمک بزرگی به پیادهسازی انبارداری صنعتی در کسبوکار شما میکند عبارت است از:
همچنین کارکرد و کاربرد تیمیارERP فقط محدود به مدیریت فرایندهای انبار نیست. این نرمافزار قدرتمند تمام بخشهای کسبوکار شما را پوشش میدهد و فرایندهای آن را به سطح بالاتری میبرد.